Како се наводи, она је потом побегла у Осијек и завршила у болници где су доктори схватили што се заправо догодило. Тада су алармиране хитне службе.

На ноге је дигнута и мађарска полиција која је у рекордном року пронашла бебу којој је срце још куцало. Да су стигли само који минут раније, напуштена беба би преживела, поручили су из мађарске полиције, преноси хрватски портал Старт.

- Наш је посао не само физички, него неретко и психички захтеван. Поготово кад уз сву ту нашу борбу и одлучност на крају изгубимо, а били смо толико близу да спасимо живот. Жена (31) с хрватским држављанством, која је дете родила у Мађарској и оставила га у винограду те побегла у Осијек, прекасно се покајала и испричала ужасну причу нашим хрватским колегама - наведено је у саопштењу мађарске полиције. 

Хеликоптером хитне помоћи беба је превезена у болницу, али нажалост, преминула је у петак.

Мађарска полиција није успела да спаси дете које је мајка оставила на брежуљку винограда у Марфаију, у мађарској Барањи која граничи са истоименом жупанијом у Хрватској.

У Мађарској је наређена истрага против жене због сумње на убиство, а још увек се не зна шта по том питању ради хрватска полиција, пише Старт.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".