Kako se navodi, ona je potom pobegla u Osijek i završila u bolnici gde su doktori shvatili što se zapravo dogodilo. Tada su alarmirane hitne službe.

Na noge je dignuta i mađarska policija koja je u rekordnom roku pronašla bebu kojoj je srce još kucalo. Da su stigli samo koji minut ranije, napuštena beba bi preživela, poručili su iz mađarske policije, prenosi hrvatski portal Start.

- Naš je posao ne samo fizički, nego neretko i psihički zahtevan. Pogotovo kad uz svu tu našu borbu i odlučnost na kraju izgubimo, a bili smo toliko blizu da spasimo život. Žena (31) s hrvatskim državljanstvom, koja je dete rodila u Mađarskoj i ostavila ga u vinogradu te pobegla u Osijek, prekasno se pokajala i ispričala užasnu priču našim hrvatskim kolegama - navedeno je u saopštenju mađarske policije. 

Helikopterom hitne pomoći beba je prevezena u bolnicu, ali nažalost, preminula je u petak.

Mađarska policija nije uspela da spasi dete koje je majka ostavila na brežuljku vinograda u Marfaiju, u mađarskoj Baranji koja graniči sa istoimenom županijom u Hrvatskoj.

U Mađarskoj je naređena istraga protiv žene zbog sumnje na ubistvo, a još uvek se ne zna šta po tom pitanju radi hrvatska policija, piše Start.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".