Лавров је у интервјуу ББЦ-у рекао да Русија није извршила инвазију на Украјину, већ је прогласила специјалну војну операцију јер није имала апсолутно никакав други начин да објасни Западу да је увлачење Украјине у НАТО злочин.

Интервју руског министра спољних послова изазвао је велику пажњу светске јавности, па и корисника друштвених мрежа који су пронашли и један занимљив моменат.

Наиме, Розенберг се у једном тренутку дотакао и двојице заробљених Британаца које је суд у Донбасу као плаћенике осудио на смрт, заједно са Мароканцем.

Розенберг је истакао да је "у очима Запада Русија одговорна за судбину заробљених странаца", на шта га је Лавров прекинуо усред реченице и одговорио:

"Уопште ме не занимају очи Запада. Мене занима само међународно право. Према међународним законима, плаћеници немају иста права као и војници. Тако да, шта год да је у очима Запада, да будем искрен - није битно", рекао је он.

Када му је новинар рекао да они нису плаћеници већ да су служили у украјинској војсци, Лавров је рекао да је њихова судбина у рукама суда.

Говорећи о "специјалној војној операцији" у Украјињи, Лавров је рекао да Русија није "безгрешна", али да се не стиди да буде оно што јесте.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Северодоњецк град који више не постоји

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".