Lavrov je u intervjuu BBC-u rekao da Rusija nije izvršila invaziju na Ukrajinu, već je proglasila specijalnu vojnu operaciju jer nije imala apsolutno nikakav drugi način da objasni Zapadu da je uvlačenje Ukrajine u NATO zločin.

Intervju ruskog ministra spoljnih poslova izazvao je veliku pažnju svetske javnosti, pa i korisnika društvenih mreža koji su pronašli i jedan zanimljiv momenat.

Naime, Rozenberg se u jednom trenutku dotakao i dvojice zarobljenih Britanaca koje je sud u Donbasu kao plaćenike osudio na smrt, zajedno sa Marokancem.

Rozenberg je istakao da je "u očima Zapada Rusija odgovorna za sudbinu zarobljenih stranaca", na šta ga je Lavrov prekinuo usred rečenice i odgovorio:

"Uopšte me ne zanimaju oči Zapada. Mene zanima samo međunarodno pravo. Prema međunarodnim zakonima, plaćenici nemaju ista prava kao i vojnici. Tako da, šta god da je u očima Zapada, da budem iskren - nije bitno", rekao je on.

Kada mu je novinar rekao da oni nisu plaćenici već da su služili u ukrajinskoj vojsci, Lavrov je rekao da je njihova sudbina u rukama suda.

Govoreći o "specijalnoj vojnoj operaciji" u Ukrajinji, Lavrov je rekao da Rusija nije "bezgrešna", ali da se ne stidi da bude ono što jeste.

BONUS GALERIJA: Severodonjeck grad koji više ne postoji

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".