Сви знамо колико је непријатно када желимо да уживамо у салати од краставаца и онда се испостави да је горак. Одмах изгубите и апетит, а салата неретко заврши у канти.

Ипак, и за овај проблем постоји једноставно решење које ће успети да одгорчи сваки краставац. Чак и ако је већ огуљен и кренули сте да га сервирате, могуће је поправити горак краставац, и то потпуно једноставним триком.

Све што треба да урадите је да прво одсечете један крај краставца, а затим трљате крај о крај краставца. Након неколико секунди приметићете да око ивица краставца појављује бела течност, а то је заправо горчина која излази из краставца.

Затим једноставно оперете краставац и уклоните сву ту течност са њега. Према речима стручњака, краставци у себи садрже кукурбитацин, који узрокује горак укус, а оне се управо највише налази на врховима краставца.

Кукурбитацин такође се може пронаћи у тиквицама, патлиџану и бундеви, те овај једноставан трик можете да примените и на овом поврћу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".