Да нема малих улога, најбоље је показала глумица Јелица Сретеновић, чија је улога Коке у "Бољем животу" оставила дубок печат на филмској сцени 90-их, а реплике њене Коке се и данас изговарају. У јеку своје популарности, тада млада глумица прошла је кроз архиву својих слика и са новинаром "ТВ Новости" и издвојила најдраже моменте из живота. Тај текст преносимо у целости: 

Лако је од колача оставити мрвице. Јелица Сретеновић, популарна Кока из "Бољег живота", добила је мрвицу и од ње направила колач који слатко једемо сваке суботе, а то је признаћете велика вештина. Очигледно, потврдила је ону стару истину по којој нема малих улога.

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

- Питате да ли има неке сличности између мене и Коке - размишља Јелица - Па има и толико што би да Коку игра неко други, онда она изгледала другачије. Међутим, ја нисам као она, тако брза и вешта на језику. То код мене зависи од расположења, а Кока је увек таква.

Вешто мења свој лик

Мира Ступица је дуго била Кика Бибић, Јован Јанићијевић је остао Бурдуш. Јелици Сретеновић ће, такође, бити тешко да када се серија заврши не буде више Кока. Међутим, сигурни смо да ће и у томе успети јер има особину која се ретко среће код глумица, а много им користи. Та особина је способност да вешто мења свој лик. Погледајте пажљиво њене слике. Нећете пронаћи две исте.

На ласкав комплимент новинара "Новости" да је лепа на слици са пробног снимања за филм "Коштана", Јелица је стидљиво одговорила:

- Немојте молим Вас, погледајте боље слику. У сваком случају нисам добила ту улогу. Била сам тужна знате, прво пробно снимање па фијаско. 

Није баш неки комплимент за Драгана Николића

Фото: Архива ТВ Новости

 

 

Како се глумица осећа док снима овакве сцене? 

- Па, врло мучно. Снимало се ноћу и дуго је трајало тако да сам заспала.

Зна да ужива

Јелица је истакла да воли добар провод што потврђује њен одлазак у Гучу сваке године.

- Много волим да слушам трубаче и сваке године идем у Гучу. Са мном иде и моја пријатељица која се зове - Кока.

Поред Гуче једном годишње посећује и Дубровник.

- Много волим Дубровник и не може да прође годишњи одмор да тамо не свратим бар на неколико дана.

Јелица је права београдска дама, елеганција и гламур је види се оно чему тежи па је собом управо у таквом издању и најзадовољнија.

Фото: Архива ТВ Новости

 

 

- Е најзад једне слике на којој изгледам онако како ја волим, задовољно је закључила глумица.

Погледајте све слике из приватног албума Јелица Сретеновић које је коментарисала:

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из богате новинске архиве "Новости", а овај чланак је изашао у "ТВ Новостима", 90их година. *

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".