Da nema malih uloga, najbolje je pokazala glumica Jelica Sretenović, čija je uloga Koke u "Boljem životu" ostavila dubok pečat na filmskoj sceni 90-ih, a replike njene Koke se i danas izgovaraju. U jeku svoje popularnosti, tada mlada glumica prošla je kroz arhivu svojih slika i sa novinarom "TV Novosti" i izdvojila najdraže momente iz života. Taj tekst prenosimo u celosti: 

Lako je od kolača ostaviti mrvice. Jelica Sretenović, popularna Koka iz "Boljeg života", dobila je mrvicu i od nje napravila kolač koji slatko jedemo svake subote, a to je priznaćete velika veština. Očigledno, potvrdila je onu staru istinu po kojoj nema malih uloga.

Foto: reprint TV Novosti

 

 

- Pitate da li ima neke sličnosti između mene i Koke - razmišlja Jelica - Pa ima i toliko što bi da Koku igra neko drugi, onda ona izgledala drugačije. Međutim, ja nisam kao ona, tako brza i vešta na jeziku. To kod mene zavisi od raspoloženja, a Koka je uvek takva.

Vešto menja svoj lik

Mira Stupica je dugo bila Kika Bibić, Jovan Janićijević je ostao Burduš. Jelici Sretenović će, takođe, biti teško da kada se serija završi ne bude više Koka. Međutim, sigurni smo da će i u tome uspeti jer ima osobinu koja se retko sreće kod glumica, a mnogo im koristi. Ta osobina je sposobnost da vešto menja svoj lik. Pogledajte pažljivo njene slike. Nećete pronaći dve iste.

Na laskav kompliment novinara "Novosti" da je lepa na slici sa probnog snimanja za film "Koštana", Jelica je stidljivo odgovorila:

- Nemojte molim Vas, pogledajte bolje sliku. U svakom slučaju nisam dobila tu ulogu. Bila sam tužna znate, prvo probno snimanje pa fijasko. 

Nije baš neki kompliment za Dragana Nikolića

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

Kako se glumica oseća dok snima ovakve scene? 

- Pa, vrlo mučno. Snimalo se noću i dugo je trajalo tako da sam zaspala.

Zna da uživa

Jelica je istakla da voli dobar provod što potvrđuje njen odlazak u Guču svake godine.

- Mnogo volim da slušam trubače i svake godine idem u Guču. Sa mnom ide i moja prijateljica koja se zove - Koka.

Pored Guče jednom godišnje posećuje i Dubrovnik.

- Mnogo volim Dubrovnik i ne može da prođe godišnji odmor da tamo ne svratim bar na nekoliko dana.

Jelica je prava beogradska dama, elegancija i glamur je vidi se ono čemu teži pa je sobom upravo u takvom izdanju i najzadovoljnija.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

- E najzad jedne slike na kojoj izgledam onako kako ja volim, zadovoljno je zaključila glumica.

Pogledajte sve slike iz privatnog albuma Jelica Sretenović koje je komentarisala:

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz bogate novinske arhive "Novosti", a ovaj članak je izašao u "TV Novostima", 90ih godina. *

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".