Стогодишња Италијанка Кандида Удерцо добила је нову возачку дозволу након што је прошла очни преглед у једној ауто-школи у округу Вићенца.

Живахна стогодишњакиња каже да воли да буде самостална и да јој је драго што не мора да је вози син. Истиче да јој је вид толико добар да може да чита новине без наочара.

-Нова дозвола ме чини јако срећном и учиниће да се осећам мало слободније. Имам среће, имам 100 година и то што сам здрава је и за мене изненађење. Никада не узимам таблете, само повремено пилулу за спавање, рекла је Кандида.

Фото: Принтсцреен

 

Остати жив значи уживати што више

Кандида је испричала да јој је у животу жао само то што је изгубила мужа још као релативно млада.

-Одлучила сам да остати жив значи уживати што је више могуће. Почела сам да идем у дуге шетње са пријатељима, то ми је помогло да се борим са тугом. Након што сам отишла у пензију придружила сам се пешачкој групи и од тада нисам пропустила ниједан излет. Сваке недеље у шест ујутро спремна сам да кренем, истиче Кандида.

Фото: Принтсцреен

 

 

Возачке дозволе за старије од 80 година обнављају се у Италији на сваке две године, а возачи морају да доставе лекарско уверење да су физички и психички способни.

Не зна се познато колико стогодишњака у Италији још увек вози, али случај Кандиде Удерцо није једини у последњих неколико година. Мушкарац са Сицилије који је прошле године напунио 100 година прославио је обнављање дозволе куповином новог аутомобила, а четвороточкаша се није одрекао ни његов сународник из Кампаније.

БОНУС ВИДЕО:

ПОСЛЕДЊИ НАСТУП БИТЛСА: Свирка на крову коју су прекинули саобраћајци