Процена хрватског председника уследила је након синоћњег сусрета званичника БиХ у Бриселу и одлуке лидера ХДЗ БиХ да му не присуствује.

Милановић је коментарисао потез Драгана Човића, који је у недељу изјавио да се није појавио на састанку челника парламентарних странака из БиХ с председником Европског већа Шарлом Мишелом јер би тиме "дао легитимитет двојици бошњачких чланова председништва" и онима који не поштују основна уставна начела.

- Човић је за мене првенствено представник хрватског народног сабора, није ни кандидат. Ту целу причу пратим данима, Пленковић покушава да створи илузију да преко две високопозициониране особе које познаје у Бриселу, а које се не питају ништа, направи се цела скаламерија, циркус, унапред се зна да је то потрошених толико и толико галона керозина, оде се и не направи се ништа и врати се кући у Мостар или Сарајево - рекао је Милановић за хрватску Н1 телевизију и додао да таква Човићева одлука није ексцес, већ очекивано понашање.

Фото: Јутјуб принтскрин/Профимедиа

 

Човић није имао избора, није ексцес него обрамбена позиција, рекао је Милановић, додавши да се чуди што је Човић уопште и отишао у Брисел.

- Било је јасно да се неће тамо сликати с неким људима, рецимо с Комшићем. Пленковић као да живи у неком свом међусвету, не паралелном, ово је међусвет. Очекивати да ће се први политичар Хрвата у БиХ до те мере упропастити, да ће деловати против својих инстинктивних интереса је опако. Док они потписују неке глупости, архивирају меморандуме, грабеж траје. Траје комадање политичког корпуса. То је нечасно, у коју ситуацију га доводе ови из Загреба... Човић је исправно одлучио, он се не може фотографисати с Комшићем. Човић се сад замерио Пленковићу, због чега ће му се Пленковић сада светити - сматра Милановић.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".