Наиме, да су наши грађани жељни путовања говори и податак да су за пролећна путовања ове сезоне у Србији одавно распродати аранжмани за одређене земље попут: Шпаније, Мексика, Акапулка, а аранжман више се тражи и за Истанбул, Рим, Париз и Беч.

На сајту Министарства спољних послова Србије се подаци за улазак у све земље редовно ажурирају те се саветује грађанима да пре сваког путовања обавезно посете сајт и провере која документа су им потребна за улазак у државу у коју путују.

Фото: С. Радовановић

 

Италија, Немачка, Турска, Француска

За све оне који су планирали да оду у Рим за празнике, или неки други италијански град, улазак ће им бити дозвољен уз достављање дигиталног обрасца за праћење путника, зеленог сертификата, односно сертификата о вакцинацији вакцинама које су признате у Европској унији.

Такође, могуће је приложити и сертификат и прележаној болести, или негативан ПЦР тест не старији од 72 сата, као и негативан антигенски тест, не старији од 48 сати. Са друге стране, за оне путнике који из одређених разлога не буду поседовали неки од наведених докумената, битно је рећи да ће такви бити подрвгнути обавезној кућној самоизолацији у трајању од пет дана, по чијем ће завршетку бити потребно да понове ПЦР или антигенски тест. Важно је и напоменути да поседовање наведених сертификата није обавезно за децу млађу од 6 година.

Фото: Профимедиа

 

Велика потражња за Мексиком међу Србима не чуди, с обзиром на чињеницу да за ту земљу, уз поседовање одговарајуће визе, нема посебних ограничења за улазак. Ова држава није усвојила ограничења уласка странаца у земљу, те се одређене мере примењују само уколико особа испољи неки од симптома ковида.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".