Поповић је оценио и да се -наша највећа снага пред свима онима који би да сломе нашу независну државну политику и слободу налази као и увек у нашој историји, у нашем јединству-, сопштила је Српска народна странка.

Он је указао да је Србија спремна на компромис са Албанцима по Резолуцији 1244 и Уставу, али да не може бити расправе око тога да ли је Косово Србија.

Поповић предлазе и доношење реозолуције у Скупштини којом би се како каже, сви окупили око истог циља - да нема признања лажне државе Косово.

Он сматра да је потребно јединство свих политичких снага, Цркве, Универзитета и свих оних у јавном животу који представљају нашу нацију у свету.

Поповић ддоаје и да само јединствени -можемо да одбијемо да уведемо санкције Русији, као и да не препустимо Републику Српску мешетарењу међународних чиновника-.

Он је оценио да сви они у међународној заједници који рачунају да ће се Србија "сломити" под овим тешким притисцима, "рачунају као и увек на наше поделе и свађе".

-Ми знамо да не можемо да променимо њихову одлуку у вези са Косовом, али можемо нашим јединством да им јасно ставимо до знања да не могу да траже од једног поносног и слободарског народа да се одрекне најважнијег дела своје територије и тиме легализује насиље које је над њим извршено-, рекао је Поповић.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".