"Падре, идиоте!", нова књига Жарка Лаушевића, као и претходни наслови које је написао, привукла је огромну пажњу јавности. У четвртом наставку своје исповести, која има заједнички назив "Дневник једне робије", глумац пише о првим данима на слободи, после четири године и седам месеци проведених у затвору.

Фото: Радомир Радојчић

 

 

Жарко Лаушевић уточиште проналази у Београду, у кући своје пријатељице, глумице Цвијете Месић.

- Књигу сам доживела као врсту омажа глумцима, колегама, уметницима... и осталима... људима, и сви имају своје (важне) улоге на овој твојој позорници живота. Али ипак, оно што читаоца највише задивљује је твоја храброст да беспоштедно испричаш своју причу, истинито и без улепшавања. Та истинитост избија из сваке странице и држи читаоца прикованог за радњу, јер се усуђујеш да изнесеш и најинтимније детаље свог живота. Мислим да то не може свако. Само посебни људи. А такави си ти, Жарко. Зато је књига за мене доживљај без преседана. Хвала ти - речи су Цвијете Месић, које се могу прочитати у поговору књиге "Падре, идиоте!".

Призната уметница, која овог лета пуни 74 године, у каријери је остварила на десетине запажених позоришних улога, а публика је познаје и из бројних телевизијских серија, укључујући актуелну "Тајне винове лозе".

 

 

Последњих година Цвијета Месић се посветила макробиотици, председница је Удружења макробиотичара Србије.

- Макробиотика ми је донела потпуно нову перспективу кроз коју сагледавам живот, приоритете, природу, планету и у крајњој линији одговоре на питања ко смо, одакле смо дошли, куда идемо, зашто смо овде. Схватила сам и научила да смо сами одговорни за све што нам се догађа - изјавила је једном приликом, додајући да ју је макробиотика научила да буде захвална за сву храну коју добија, али и за све добро и лоше у животу.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Радош Бајић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".