Бизаран покушај крађе с умало трагичним последицама догодио се у петак око 18 сати на напуштеном градилишту у месту Радовање код Ориовца.

Наиме, полиција је криминалистичким истраживањем утврдила да се 30-годишњак попео на грађевинску дизалицу с које је скинуо више металних ланаца за подизање терета у намери отуђења.

На место догађаја стигли су ватрогасци из Јавне ватрогасне службе Славонски Брод и Добровољног ватрогасног друштва Ориовац који су починитеља спустили на тло, с висине од око 30 метара.

Фото: Профимедиа

 

– Отуђени ланци ће бити предани власнику, као и подаци починитеља, ради евентуалног покретања приватне тужбе – наводи се у саопштењу Полицијске управе бродско-посавске.

– Доласком на место интервенције те доласком до запуштеног земљишта и грађевинског крана ступамо у контакт са особом. Разговарамо с особом те извиђањем целокупне ситуације због недостатка алпинистичке опреме тражимо помоћ од Јавне ватрогасне службе Града Славонског Брода – навели су ватрогасци потешкоће с којима су се суочили по доласку.

Колеге из Јавне ватрогасне службе брзо су стигли на место интервенције те су заједничким снагама кренули у спашавање особе, написали су ватрогасци на својој Фејсбук страници.

(Вечерњи.хр)

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".