Сањајући благо, муж је једног дана напокон узео крамп и лопату па је убрзо открио да се испод софе налази стари, затрпани бунар. Историјски нацрти показују да је бунар на овом месту стајао и у 16. веку.

Копао би он и даље, али супруга га је натерала да затрпа рупу како у њу не би упало неко од њихово троје деце. Деца су с годинама порасла, а кад је Колин 2011. отишао у пензију, опет се прихватио посла и дао у потрагу за златом о којем је размишљао све те године, седећи на софи изнад затрпаног бунара.

Уз помоћ комшија почео је да извлачи земљу помоћу канте на ужету. Прво је на метар и по дубине наишао на дрвени мач умотан у кожу. Потом је наишао и на нека немачка експлозивна средства.

Чак је у рупу уградио светло и осигурао је вратима али све је стало када је наишао на подземне воде. То га је успорило у намери да копа даље, али још не одустаје од жеље да открије шта се налази на дну бунара.

- Волео бих да сам Доктор Ху, да имам Тардис којим бих отпутовао кроз време у прошлост и открио шта се крије доле - изјавио је својевремено Колин Стир, не престајући да машта о благу.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".