Bizaran pokušaj krađe s umalo tragičnim posledicama dogodio se u petak oko 18 sati na napuštenom gradilištu u mestu Radovanje kod Oriovca.

Naime, policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da se 30-godišnjak popeo na građevinsku dizalicu s koje je skinuo više metalnih lanaca za podizanje tereta u nameri otuđenja.

Na mesto događaja stigli su vatrogasci iz Javne vatrogasne službe Slavonski Brod i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Oriovac koji su počinitelja spustili na tlo, s visine od oko 30 metara.

Foto: Profimedia

 

– Otuđeni lanci će biti predani vlasniku, kao i podaci počinitelja, radi eventualnog pokretanja privatne tužbe – navodi se u saopštenju Policijske uprave brodsko-posavske.

– Dolaskom na mesto intervencije te dolaskom do zapuštenog zemljišta i građevinskog krana stupamo u kontakt sa osobom. Razgovaramo s osobom te izviđanjem celokupne situacije zbog nedostatka alpinističke opreme tražimo pomoć od Javne vatrogasne službe Grada Slavonskog Broda – naveli su vatrogasci poteškoće s kojima su se suočili po dolasku.

Kolege iz Javne vatrogasne službe brzo su stigli na mesto intervencije te su zajedničkim snagama krenuli u spašavanje osobe, napisali su vatrogasci na svojoj Fejsbuk stranici.

(Večernji.hr)

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".