Како каже Дејан Оршуш за Емеђимурје, његов син је у ноћи са недеље на понедељак са више од 80 ученика седмог и осмог разреда отишао на матурско путовање. У Дубровник, односно Оребић, где су деца и особље школе били смештени, стигли су у понедељак око 14 часова.

- Деца су се раскомотила и одмах појурила у базен да се окупају, али нико од васпитача није отишао са њима. Колико смо могли да сазнамо од друге деце, део васпитача је остао у просторији да се одмори, а други део је седео на тераси да попије кафу.

- Мој син је непливач,а пуштени су сами на базен! Како су деца причала, прво су две девојчице почеле да се даве, онда је мој син скочио за њима, а онда сам ја потонуо... Он је успео да изађе на површину, замахнуо је рукама, а деца око базена су почела да вичу, алармирали су спасиоце и они су повукли њега, већ је потонуо на дно базена.

По њега је дошао хеликоптер и превезао га у Општу болницу Дубровник, где су се, касније смо сазнали од лекара, борили за његов живот, висио је о танкој нити - тврди отац.

Каже да га нико из школе није обавестио шта се десило његовом сину.

- Прво сам звао разредну, она ми је рекла да ништа не зна, а исти одговор сам добио и од директорке, која ми је рекла да није била поред базена, вец́ на тераси и да су сунцобрани блокирали поглед! Каже да није ни знала које је то дете.

До јуче нисам имао појма шта се дешава са мојим дететом, тек када сам позвао болницу, лекар који га је лечио ми је рекао да је веома критично, да је скоро умрло и да је на интензивној нези. Да је био под водом још 15 секунди, сигурно га више не би било - каже Дејан.

- Ученик је, упркос свим упозорењима, скочио у базен и после два замаха потонуо, а ми смо га спасили – ми наставници и особље интерната. Наставници нису седели ни на кафи ни на одмору, то могу потврдити запослени у интернату. Сви смо били са ученицима на базену.

Наравно да смо одмах реаговали, спасилац је одмах скочио за њим. Стигло је возило Хитне помоћи које га је, заједно са разредним старешином, превезло до места где га је покупио полицијски хеликоптер, затим је пребачен у Општу болницу Дубровник - каже директор Борковић.

Дечак је, потврђено је из болнице, пребачен са интензивне неге на педијатрију, добро се осећа, нормално хода и једе.

(СрбијаДанас)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".