Декан је изјаву у полицији дао самоиницијативно, а за сутра је, како сазнајемо, планирано узимање изјаве од секретара факултета, док ће у понедељак изјаву дати и факултетски повереник за равноправност. Након тога, очекује се да полицији исказе дају и девојке које се сматрају оштећеним.

Поверенику за равноправност до сада је више десетина девојака поднело интерне пријаве за сексуално узнемиравање и то после јавног позива декана да то учине.

Фото: З. Јовановић

 

Полиција, како кажу у Вишем јавном тужилаштву, узима изјаве по налогу овог тужилаштва, а у циљу прикупљања свих неопходних података и обавештења ради утврђивања постојања неког кривичног дела које се гони по службеној дужности.

Тужилаштво је у понедељак формирало предмет поводом медијских објава у вези са наводима студенткиња и студената Архитектуре.

Они су објављени на друштвеној мрежи Инстаграм, где је отворена страница на којој се огласило мноштво академаца који тврде да су имали проблеме са спорним професором и сексуалним узнемиравањем. Студенти га сумњиче да им је неприлично добацивао и одмеравао их, додиривао руке, косу, рамена, па чак и бутине, уз ласцивне коментаре, да је једну девојку шакама ухватио за врат и прибио уза зид, а другој главу гурао на клупу, да је на онлајн часовима пуштао снимке из порно филмова, да је вређао студенте на расној, верској и националној основи...

Тужилаштво је одмах дало налог полицији за поступање, а по пријему извештаја од полиције ВЈТ у Београду ће благовремено обавестити јавност о даљем поступању.

(Новости)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".