На програму ће бити шест галопских надметања међу којима се издвајају трка за "Пехар Хиподрома Београд", незванични двогодачки дерби "Костолац" и спринтерски окршај "Меморијал Владе Бјелогрлића".

У трци за "Пехар Хиподрома Београд" на дистанци дугој 1800м на старту ће се наћи 6 учесника. 
Најзвучније име у трци је свакако Фрст Тот последњи освајач српске трипле круне кога ће јахати Александар Шашић. У ред фаворита за победу у овом надметању спада и Вор Мастер недавно пристигло грло из Мађарске које је сада у тренингу код Банета Васића а у недељу ће га јахати вишеструки шампион џокеј Жељко Илић.

Фото: Мирослав Радојевић

 

 

На старту трке "Костолац" наћи ће се 7 грла. Свакако се издваја омица ирског одгоја Анкара која је већ четири пута осетила сласт победе. Она је власништво фудбалера Милоша Адамовића у тренингу код деветоструког шампиона тренера Бојана Шендековића из Шапца. 
У круг фаворита спадају и Вулф кога ће јахати шеснаестогодишњи јахач Алекса Станаревић који је пре два викенда забележио победу у "најскупљој" трци у Србији са грлом Ајсконинг на хиподрому у Зобнатици, затим Парис Тексас са Гораном Мешетовићем и омица Сонакај која је забележила једну победу на хиподрому у Будимпешти на нешто краћој дистанци од ове. 

Фото: Приватна архива

 

 

Трка "Меморијал Владе Бјелогрлића" која се трчи у част чувеног власника и тренера коња који нас је прерано напустио прошле године донеће можда и највише узбуђења. 
У ову спринтерску трку на дистанци од 1100м је уписано 7 грла. 
Свакако се издвајају Форфифтитри (власник Саша Марковић,тренер Владимир Младеновић,џокеј Милош Милојевић) који је некрунисани краљ београдске пешчане стазе са 7 победа на београдској стази и четворогоди ждребац Невер Ин Ред овогодишњи рекордер стазе на "Љубичевским коњичким играма". 
Добре шансе за највиши пласман имају и "хит сезоне" Ахилес као и стари ас Торино Хил.

Фото: Мирослав Радојевић

 

 

Програм на најстаријем спортском објекту у Србији почиње у 14х.

Улаз је бесплатан а ту је и пуно садржаја за децу и одрасле као што су авантура парк и јахање коња.