Na programu će biti šest galopskih nadmetanja među kojima se izdvajaju trka za "Pehar Hipodroma Beograd", nezvanični dvogodački derbi "Kostolac" i sprinterski okršaj "Memorijal Vlade Bjelogrlića".

U trci za "Pehar Hipodroma Beograd" na distanci dugoj 1800m na startu će se naći 6 učesnika. 
Najzvučnije ime u trci je svakako Frst Tot poslednji osvajač srpske triple krune koga će jahati Aleksandar Šašić. U red favorita za pobedu u ovom nadmetanju spada i Vor Master nedavno pristiglo grlo iz Mađarske koje je sada u treningu kod Baneta Vasića a u nedelju će ga jahati višestruki šampion džokej Željko Ilić.

Foto: Miroslav Radojević

 

 

Na startu trke "Kostolac" naći će se 7 grla. Svakako se izdvaja omica irskog odgoja Ankara koja je već četiri puta osetila slast pobede. Ona je vlasništvo fudbalera Miloša Adamovića u treningu kod devetostrukog šampiona trenera Bojana Šendekovića iz Šapca. 
U krug favorita spadaju i Vulf koga će jahati šesnaestogodišnji jahač Aleksa Stanarević koji je pre dva vikenda zabeležio pobedu u "najskupljoj" trci u Srbiji sa grlom Ajskoning na hipodromu u Zobnatici, zatim Paris Teksas sa Goranom Mešetovićem i omica Sonakaj koja je zabeležila jednu pobedu na hipodromu u Budimpešti na nešto kraćoj distanci od ove. 

Foto: Privatna arhiva

 

 

Trka "Memorijal Vlade Bjelogrlića" koja se trči u čast čuvenog vlasnika i trenera konja koji nas je prerano napustio prošle godine doneće možda i najviše uzbuđenja. 
U ovu sprintersku trku na distanci od 1100m je upisano 7 grla. 
Svakako se izdvajaju Forfiftitri (vlasnik Saša Marković,trener Vladimir Mladenović,džokej Miloš Milojević) koji je nekrunisani kralj beogradske peščane staze sa 7 pobeda na beogradskoj stazi i četvorogodi ždrebac Never In Red ovogodišnji rekorder staze na "LJubičevskim konjičkim igrama". 
Dobre šanse za najviši plasman imaju i "hit sezone" Ahiles kao i stari as Torino Hil.

Foto: Miroslav Radojević

 

 

Program na najstarijem sportskom objektu u Srbiji počinje u 14h.

Ulaz je besplatan a tu je i puno sadržaja za decu i odrasle kao što su avantura park i jahanje konja.