Више од 1.000 украјинских војника, који су се предали у Мариупољу, пребачени су у Русију због истраге, рекао је данас за ТАСС извор из полиције, преноси Танјуг.


- Преко 1.000 људи из Азовстаља пребачено је у Русију. Припадници полиције раде са њима. Истражитељи такође планирају да у наредном периоду пошаљу још других заробљеника у Русију - саопштио је овај извор.

Према његовим речима, у Москви се тренутно налази око 100 људи, „укључујући стране плаћенике који су се предали у Мариупољу“, а ТАСС није успео у овом тренутку да добије званичне коментаре од истражних и полицијских органа о овим информација.

Портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков саопштио је 20. маја да су руске трупе заузеле фабрику Азовстаљ у Мариупољу, где су се налазили припадници украјинских снага.

Фото: Твитер/принтскрин/@мод_руссиа

 

Према подацима руске стране, укупно се предало око 2.400 људи, и док Кијев тражи њихову примопредају кроз размену заробљеника, неки руски званичници захтевају да се појединим војницима суди.

Подсетимо, најтеже борбе за Мариупољ су завршене 17. маја, када су украјинске власти потврдиле да је отпор престао, и да је град у руским рукама.

Тада је почела предаја украјинских бораца који су се забарикадирали у челичани "Азовстаљ".

Министарство одбране Руске Федерације саопштило је 20. маја да је територија челичане Азовстаљ у Мариупољу у потпуности ослобођена.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Битка за Мариупољ и пакао рата

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".