Жељко Рајковић (36) из Ниша успео је да преживи напад Николе Н. (36) који је осумњичен да је, највероватније због љубоморе, покушао да га убије ножем у Улици Љубомира Николића.

Како незванично сазнају Новости, обојица су били у вези са истом женом са којом и један и други имају дете. Мада су се обојица са њом разишла, Никола највероватније није могао да опрости Жељку везу са бившом партнерком, па му је, чим је из дворишта куће изашао на улицу, задао више убода ножем у пределу врата, главе и левог рамена.

Део сечива остао му је у глави, због чега лекари не могу Жељка још да пошаљу на снимање магнетном резонанцом, која је неопходна да би му се санирала повреда врата.

Фото: Д.А.

 

Лекари нишке Неуролошке клинике пред великим су изазовом када је реч о овом пацијенту, који има више повреда, а притом и "страно тело" у глави.

- Жељко је у животној опасности док му се повреде не санирају, али ћемо за то морати да сачекамо неколико дана, док му се не стабилизује стање. Он би, по протоколу, требало одмах да буде упућен на снимање магнетном резонанцом, али је то у његовом случају немогуће јер у глави има метални предмет, па је снимање искључено. Тим нашим најбољих лекара га даноноћно прати, тако да очекујемо позитиван исход - саопштили су нам у нишком Универзитетском клиничком центру.

И док траје драма у болници, у кући повређеног Жељка његови најближи и даље су у шоку. И даље не могу да поверују да је умало настрадао и то због жене са којом чак више и није у вези. Његова мајка Радмила Рајковић испричала је новинарима да Никола, наводно, није могао да опрости Жељку што је био у вези са његовом бившом партнерком.

Фото: Д.А.

 

- Непосредно пре крвавог обрачуна, Никола је мом сину претио телефоном. Слао му је поруке да је готов и да ће му пресудити. Мој син му је одговорио да су те поруке доказ и да ће га пријавити полицији због претњи. Не слутећи да му је Никола поставио заседу, Жељко је кренуо да узме сина из предшколске установе. Тада га је напао - прича несрећна жена која се нада да ће се њен син опоравити од повреда и додаје да је Жељков друг видео тренутак напада, па је успео да га одбрани тако што је Николу ударио металном шипком.

Да је Никола био спреман на све, потврдила је и Виолета М, мајка жене са којом су обојица била у вези. Поред сталних претњи и насиља којима је њена ћерка била изложена, непосредно пре напада разбио је стакло у стану где живи са ћерком и унуком.

Фото: Д.Миљковић

 

- Никола је претио мојој ћерки да ће отићи код Жељка и да ће га избости ножем. Говорио је да ће убити мене, унуче и мога сина - каже Виолета М.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".