Željko Rajković (36) iz Niša uspeo je da preživi napad Nikole N. (36) koji je osumnjičen da je, najverovatnije zbog ljubomore, pokušao da ga ubije nožem u Ulici LJubomira Nikolića.

Kako nezvanično saznaju Novosti, obojica su bili u vezi sa istom ženom sa kojom i jedan i drugi imaju dete. Mada su se obojica sa njom razišla, Nikola najverovatnije nije mogao da oprosti Željku vezu sa bivšom partnerkom, pa mu je, čim je iz dvorišta kuće izašao na ulicu, zadao više uboda nožem u predelu vrata, glave i levog ramena.

Deo sečiva ostao mu je u glavi, zbog čega lekari ne mogu Željka još da pošalju na snimanje magnetnom rezonancom, koja je neophodna da bi mu se sanirala povreda vrata.

Foto: D.A.

 

Lekari niške Neurološke klinike pred velikim su izazovom kada je reč o ovom pacijentu, koji ima više povreda, a pritom i "strano telo" u glavi.

- Željko je u životnoj opasnosti dok mu se povrede ne saniraju, ali ćemo za to morati da sačekamo nekoliko dana, dok mu se ne stabilizuje stanje. On bi, po protokolu, trebalo odmah da bude upućen na snimanje magnetnom rezonancom, ali je to u njegovom slučaju nemoguće jer u glavi ima metalni predmet, pa je snimanje isključeno. Tim našim najboljih lekara ga danonoćno prati, tako da očekujemo pozitivan ishod - saopštili su nam u niškom Univerzitetskom kliničkom centru.

I dok traje drama u bolnici, u kući povređenog Željka njegovi najbliži i dalje su u šoku. I dalje ne mogu da poveruju da je umalo nastradao i to zbog žene sa kojom čak više i nije u vezi. NJegova majka Radmila Rajković ispričala je novinarima da Nikola, navodno, nije mogao da oprosti Željku što je bio u vezi sa njegovom bivšom partnerkom.

Foto: D.A.

 

- Neposredno pre krvavog obračuna, Nikola je mom sinu pretio telefonom. Slao mu je poruke da je gotov i da će mu presuditi. Moj sin mu je odgovorio da su te poruke dokaz i da će ga prijaviti policiji zbog pretnji. Ne sluteći da mu je Nikola postavio zasedu, Željko je krenuo da uzme sina iz predškolske ustanove. Tada ga je napao - priča nesrećna žena koja se nada da će se njen sin oporaviti od povreda i dodaje da je Željkov drug video trenutak napada, pa je uspeo da ga odbrani tako što je Nikolu udario metalnom šipkom.

Da je Nikola bio spreman na sve, potvrdila je i Violeta M, majka žene sa kojom su obojica bila u vezi. Pored stalnih pretnji i nasilja kojima je njena ćerka bila izložena, neposredno pre napada razbio je staklo u stanu gde živi sa ćerkom i unukom.

Foto: D.Miljković

 

- Nikola je pretio mojoj ćerki da će otići kod Željka i da će ga izbosti nožem. Govorio je da će ubiti mene, unuče i moga sina - kaže Violeta M.

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".