Пејовић истиче да му је кафана инспирација да воли да остане у проводу све док га "ноге носе".

- Обично кафану везују за музичара, свираче, певаче. У кафани бораве и уметници из разноразних сфера. Мало кад вратимо филм уназад, сви велики сликари, књижевници... Сви су много времена проводили у кафани и причали о тој фамозној кафани, која је мени инспирација. Много пута сам рекао да не морам кући да идем, ја бих спавао и живео у кафани. Ја сам неко ко воли да остане у кафани док ме ноге носе. Можда сам најбољи у остајању до касно, волим да попијем чашицу више - причао је Пејовић у емисији "Магазин Ин".

Фото: АТА имагес

 

- У свему је најбољи у кафани - додала је Драгана.

- Скоро сам срео неког клинца у кафани, запалио томпус, негде око 20 година. Ја га слушам, и кажем, за томпус и вино треба да имаш године. Треба да сазриш. Глупо је пре 45. године конзумирати томпусе, то је време за хедонизам у том правцу. Исто и за вина. Хајде алкохол, млади пију и виски, али за вино је време тад - истакао је певач.

- Морам да додам, имала сам задовољство и привилегију да будем са њим врло често на тим скуповима. У правом смислу речи је хедониста и јако умерен у свему тему. Јако је важно да у кафани есцајг буде пречист, добро стављен, да нож буде одговарајући, виљушка, кашика. Да то буде добро постављено. Аца о свему води рачуна. Не дај Боже да му се сипа вино у чашу у коју не сме да се сипа то вино, нити се служи тако. То је култура изласка, то је култура живота и поштовање места на ком си. То није иживљавање - додала је Катићева.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Grand News TV Grand

 

 А у чему си ти најбоља у кафани? - питала је водитељка.

- Ја кафану обожавам од раног детињства, кафану сам заволела чим сам ушла у њу и дан-данас волим кафану. Најбоља сам кад је музика, кад је бакшиш, ту сам отворена. Било је често ситуација кад смо Весна и ја трчале до банкомата, јер више нисмо имале код себе - одговорила је водитељка.

- Драгана и ја кренемо ноћ ракијицом, знам да она воли - убацио се Пејовић.

Фото: Принтскрин/Магазин Ин

 

- Да, кренемо ракијом и онда даље идемо. У кафани је све дозвољено и све је опроштено. Кад изађеш из кафане, ако се сутра кајеш због нечега што си учинио, онда немој никад више да идеш. Кафана је институција и треба је поштовати - додала је Драгана.

- Не смем да заборавим једну ситуацију са дивним боемом, покојним Јосифом Татићем. Једном смо седели на Златибору до раних јутарњих часова. Долази задња тура да се наручи, питају нас да ли желимо још нешто, Јосиф гледа и каже: "Tu borg or not tu borg" - испричао је Пејовић.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".