Тасовац је гостовао 15. марта на К1 телевизији у емисији Уранак код Јоване Јоксимовић, где је рекао да је након прве дозе Синофарм вакцине прележао корону

Директор Београдске филхармоније, Иван Тасовац, синоћ је око 21 сат преминуо изненада у свом дому у 55. години.

Фото: Зоран Јовановић

 

 

Његова смрт шокирала је јавност, али и покренула бројне спекулације на друштвеним мрежама, где су се појавили коментари да је Тасовац преминуо од последица корона вируса, да није био вакцинисан, да је имао компликације и слично.

Да све то није истина доказује чињеница да је Иван и вакцинисан, и да је прележао ковид 19.

Тасовац је у једном телевизијском гостовању говорио о корони, као и о вакцинацији, врло отворено.

 Гостовао је 15. марта на К1 телевизији у емисији Уранак код Јоване Јоксимовић, где је рекао да је након прве дозе Синофарм вакцине прележао корону.

- Од самог почетка пандемије заиста сам неко ко се најстриктније држао свих мера заштите. Напросто је био стицај околности да је бебиситерка, која је дошла на разговор због бебе, провела са нама два сата у разговору, и буквално јавила после два дана да је она добила корону. Али Богу хвала, имали смо релативно благе симптоме у односу на оно како имају неки други, тако да смо се успешно сви опоравили - рекао је Иван.

- Ја сам после тога примио и ревакцину. Примио сам кинеску. Па нисам бирао уопште, ја сам ставио оно која је у том тренутку доступна, али врло сам задовољан, видим да све имају неке одличне резултате - рекао је Тасовац тада, а на питање да ли је проверио антитела, рекао је:

- Нисам још, али са прележаном короном, вакцином и ревакцином, мислим да сам доста добар са антителима.

Подсетимо, Тасовац је преминуо након што му је у породичном дому изненада позлило. Екипа Хитне помоћи покушала је реанимацију, али нажалост безуспешно.