Он је фотографију сусрета са муфтијом београдским Мустафом Јусуфспахићем, реис ул улемом ИЗС Сеадом Насуфовићем и надбискупом београдским Станиславом Хочеваром објавио на Инстаграму, уз следећу поруку:

– Имао сам част да са драгим пријатељима, највишим представницима верских заједница у Србији, присуствујем свечаном полагању заклетве председника Републике Србије г. Александра Вучића пред Народном скупштином Србије.

Након полагања заклетве на Мирослављевом јевађељу, Вучић је поручио да током свог мандата жели да ради више, али не за себе, него за Србију, као и да му је идеал добробит свих грађана.

Фото: АТА имегес

 

– Не постоји већа част и обавеза од оне које ти даје да водиш своју земљу. Све то и обавезу, и дужност, и част, и понос добио сам од грађана на изборима. Желим да будем председник свих и за све, први по обавезама и последњи по привилегијама. Да радим више и не тражим ништа за себе, али тражим све за Србију – рекао је Вучић.

Вучић је рекао и како има велику част да преузме дужност председника, али и обавезу јер то чини у преломним временима, пре свега због дешавања у свету.

– Приоритети мог другог мандата гласе: Мир, стабилност, независност у одлучивању, слобода, сигурност, здравље, Европа, рад, рад и рад. Србија је производ наших мисли, снова и дела, наш идеал, наш циљ, свест, знање о томе где смо.

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА:

 

БОНУС ВИДЕО: