Томини најближи окупили су се на Централном гробљу како би му одали помен.

Његова ћерка Жаклина Здравковић појавила се на очевом гробу, а поред ње дошла је и Томина четврта супруга Гордана, као и глумци из филма "Тома", међу њима и певач Ацо Пејовић, који је оживео Томин глас у филму.

Фото: В. Данилов

 

 

Присутни су били и глумци Милан Марић, Тамара Драгићевић, Драган Бјелогрлић, Сања Марковић, Петар Бенчина, као и певачи Жељко Јоксимовић, Хасан Дудић, Јована Типшин.

Фото. С. Рајковић

 

 

- Тата је желео све да ми надокнади наше изгубљено време, али ми је драго што сам имала прилику да живим са њим! Памтим га као дивну особу, романтичног, тврдоглавог, емотивног! Кад је желео да успе, није било могућности да га неко заустави! Као отац, ми смо имали изгубљено време, морали смо да надокнадимо изгубљено време, он ми је повлађивао, могла сам све да радим. Хтео је да се оправда за све што нисмо имали! Ја сам одрасла у Пули, он је долазио на концерте и задњи пут сам га видела са пет и по година и све до 17. године ја га нисам видела. Онда сам одлучила са 18 година да видим тату, дошла и остала! Он након толико година живи у људима - рекла је Жаклина.

 

Тома је имао двоје деце, ћерку Жаклину и сина Александра. Ћерку Жаклину је Тома добио из брака са Олгицом.

Олгица и Тома венчали су се 1963. године, а убрзо потом се и развели. Жаклина је прво Томино дете, а данас живи у Холандији. Она је данас мама двојице дечака, а за Србију је вежу успомене на чувеног оца, иако не долази често.