- Нећу да гледам филм о Томи у биоскопу. Одлучио сам да га погледам када буде на ДВД. Купићу диск и погледаћу га код куће. Чуо сам разне критике и на основу тога могу да кажем да је тотални промашај. Делови који се тичу моје покојне супруге су нетачни. Тај део у ком смо представљени Силвана и ја није приказан на прави начин. Да ме је Бјелогрлић позвао, као што сте ви то сад учинили, дао бих му веродостојне снимке на којима се види да је Силвана била срећна и увек насмејана жена, а не тужна и сетна. Имала је црну косу, а не плаву. О том заљубљивању и њиховом измишљеном односу да не причам - прича Арменулић.

- Бјелогрлић је промашио. У тренутку када смо се нас двоје венчали, ја сам имао бедну плату, а кажу ми да сам представљен као богаташ. Не знам шта бих тачно рекао, али ово што чујем никако не одговара истини. Детаљно ћу моћи да вам кажем када филм будем погледао од почетка до краја, до тада не могу да кажем ништа више - објаснио је он.

Фото: Небојша Параушић

 

Арменулић је потврдио да је добио позив за премијеру, али да се није појавио из безбедносних разлога: - Због тренутне епидемиолошке ситуације нисам могао да дођем на премијеру - рекао је Радмило, који је одговорио и на питање каква је била реакција његове ћерке Гордане Арменулић на то како јој је мајка представљена у филму.

- Ништа ми није рекла. Силвана је била брижна мајка, а као супруга и друг била је нежна, пажљива и благодарна - поручио је он.

Радмило и Силвана венчали су се 26. октобра 1961. године без знања родитеља. После склапања брака у општини, отишли су у кафану "Видин капија", да би после тога Радмило одвео супругу у родитељски стан. До тада ју је крио јер је као јединац из београдске куће страховао да родитељи неће прихватити кафанску певачицу за снајку. Међутим, они су му само замерили што је све то крио од њих, што је раније није представио и позвао их на свадбу.

Силвана је погинула 10. октобра 1976. у саобраћајној несрећи на ауто-путу Београд-Ниш, код места Колари, враћајући се са концерта из Александровца. С њом су тада настрадали и њена сестра Мирјана Барјактаревић и виолиниста Раде Јашаревић.

(Курир)