Ови савети вам могу помоћи да вам накит поново засија.

Паста од соде бикарбоне

Све што треба да урадите је да помешате четири кашике соде бикарбоне с две кашике млаке воде у густу пасту. Затим пасту нанесите влажном крпом на потамнела подручја и оставите да одстоји око два до три минута па истрљајте влажном крпом и осушите. Покушајте да накит не трљате прејако како му не бисте изгребали површину.

Фото: Профимедиа

 

Неабразивна паста за зубе

Паста за зубе ефикасно је средство за чишћење сребрног накита, али кључно је да не користите абразивну пасту или ону која садржи једињења против каменца или за избељивање. Малу количину пасте истисните на мекану крпицу или марамицу и кружним покретима истрљајте потамнела подручја. Оставите да одстоји отприлике пет минута пре него што пасту исперете под водом.

Фото: Профимедиа

 

Алуминијумска фолија

Напуните посуду врућом водом, додајте кашику соли и мешајте док се не отопи. Затим додајте неколико трака алуминијске фолије у посуду заједно са накитом и оставите га да одстоји неколико минута. На крају, извадите накит и исперите га водом. Можда ћете морати да поновите поступак неколико пута за боље резултате.

Амонијак и вода

Ова се метода не препоручује за старински сребрни накит, али је добра за новије сребро. Припремите раствор с једним делом део чистог амонијака и два дела топле воде. Помешајте и ставите накит у њега на 10-ак минута. Након тога га пребришите меком, памучном крпом.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".