Добар одабир пудера, сходно вашем типу коже, је свакако императив, али је подједнако важна и правилна припрема лица која ће омогућити његову бољу постојаност.

Ако имате масну и проблематичну кожу која је склона акнама , треба да тражите пудере специјализоване за такав тип коже. Битно је да текстура никако не оптерети кожу и зацепи поре. Овакви пудери имају матирајућ ефекат који ће помоћи у контроли појачаног лучења себума који је један од највећих проблема масне коже.

Фото: Профимедиа

 

Уколико имате нормалну или суву кожу са мањим или већим неправилностима попут црвенила, хиперпигментације и  депигментације, тражите пудер високе покривне моћи али да никако не оптеретите кожу и створите ефекат маске. 

Оно што је веома важно јесте да припремите кожу. Пре наношења пудера, кожа мора бити очишћена и оно што је битно, хидрирана и нахрањена. 

Фото: Профимедиа

 

Прајмер је важан производ који се обавезно наноси пре пудера јер пружа одличну базу зу шминку која ће вам сигурно дуже трајати. Прајмер ће такође и спречити да се шминка топи и на великим врућинама.

Током лета компактни пудер за матирање је такође производ који треба да имате у свом несесеру. Све једно да ли је у праху или камени, савршено ће матрати лице и уклонити вишак масноће.

Фото: Профимедиа

 

И за крај наравно спреј за фиксирање шминке који неизоставан производ током летњих дана. Фиксираће шминку и учинити да траје дуго. Лагани су, неће додатно оптеретити кожу лица и погодни су за све типове коже.

(Најжена)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".