Била је недеља, пијачни дан. У близини Варваринског моста налазило се око хиљаду људи. За мање од 5 минута погодила су га 4 пројектила. У тренутку прекинути су многи животи. Најмлађа жртва имала је само 15 година - ученица Математичке гимназије Сања Миленковић.

- Туга не може да прође никад од срца и бол. Чему је оно јадно засужило да погине, зашто, за кога. Страшно. То само онај ко изгуби најрођеније може да зна. Прво унуче, прва туга и до гроба ће да буде туга, њено место нико не може да заузме - каже Марица Ранђеловић, Сањина бака.

- Све теже и теже. Из дана у дан. Све је теже када највише треба и ћерки и мени Изнемогло се, немаш никога - наводи Миланка Маринковић из Варварина.

Ваздушни напад на мост догодио се на верски празник посвећен Светој Тројици, који прославља велики број мештана Варварина и околине.

- Изгубили смо 10 цивила, 10 грађана општине Варварин. 10 породица је тог дана завијено у црно. Овај наш помен је у том правцу, заправо, да се такве ствари више не дешавају, да се све може решити речима, разговором а не да не да страдају недужни цивили, као што се десило нама - каже Виолета Лутовац Ђурђевић, председница општине Варварин.

Годишњица бомбардовања Варваринског моста обележена је богослужењем у цркви Пресвете Богородице поменом крај споменика жртвама.

БОНУС ВИДЕО:

(РТС)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".