Прекршај на Батровцима откривен је 26. маја када је за детаљан преглед на улазу у земљу издвојен БМW британских регистарских ознака, којим је сам путовао 50-годишњи британски држављанин.

На уобичајено питање цариника о роби за пријављивање и готовом новцу који носи са собом, путник је рекао да, сем личног пртљага, код себе има и око 8.000 фунти.

Фото: Управа Царине

 

Током контроле код њега је пронађена 31.000 фунти. Након што му је враћен дозвољени износ у противвредности 10.000 евра, задржана је сума од 23.000 фунти.

Фото: Управа Царине

 

На улазној страни Хоргоша 24. маја је за детаљну контролу издвојен "ферари" мађарских регистарских ознака, којим је сам путовао 40-годишњи мађарски држављанин.

И он је тврдио да нема ништа за пријављивање, а у једном од његових кофера међу гардеробом пронађено је 3.900 бугарских лева и 21.800 евра, али и скупоцени мушки ручни сат ''Улyше Нардин'', чија је вредност процењена на око 60.000 долара.

Фото: Управа Царине

 

Након што је путнику враћен дозвољени износ девиза, до окончања прекршајног поступка биће задржано готово 14.000 евра и поменути ручни часовник.

Цариници свакодневно откривају покушаје кријумчарења готовог новца, који путници, без обзира што им је познат пропис о обавези пријављивања сума изнад 10.000 евра, ипак не пријављују, свесно ризикујући да им буде одузет у даљем судском поступку, навела је Управа царина.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".