Prekršaj na Batrovcima otkriven je 26. maja kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen BMW britanskih registarskih oznaka, kojim je sam putovao 50-godišnji britanski državljanin.

Na uobičajeno pitanje carinika o robi za prijavljivanje i gotovom novcu koji nosi sa sobom, putnik je rekao da, sem ličnog prtljaga, kod sebe ima i oko 8.000 funti.

Foto: Uprava Carine

 

Tokom kontrole kod njega je pronađena 31.000 funti. Nakon što mu je vraćen dozvoljeni iznos u protivvrednosti 10.000 evra, zadržana je suma od 23.000 funti.

Foto: Uprava Carine

 

Na ulaznoj strani Horgoša 24. maja je za detaljnu kontrolu izdvojen "ferari" mađarskih registarskih oznaka, kojim je sam putovao 40-godišnji mađarski državljanin.

I on je tvrdio da nema ništa za prijavljivanje, a u jednom od njegovih kofera među garderobom pronađeno je 3.900 bugarskih leva i 21.800 evra, ali i skupoceni muški ručni sat ''Ulyše Nardin'', čija je vrednost procenjena na oko 60.000 dolara.

Foto: Uprava Carine

 

Nakon što je putniku vraćen dozvoljeni iznos deviza, do okončanja prekršajnog postupka biće zadržano gotovo 14.000 evra i pomenuti ručni časovnik.

Carinici svakodnevno otkrivaju pokušaje krijumčarenja gotovog novca, koji putnici, bez obzira što im je poznat propis o obavezi prijavljivanja suma iznad 10.000 evra, ipak ne prijavljuju, svesno rizikujući da im bude oduzet u daljem sudskom postupku, navela je Uprava carina.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".