Нови технолошки центар ће се фокусирати на развој софтвера и производа, и представља потврду репутације Србије као једне од водећих технолошких центара у Европи, са растућом заједницом познатих високотехнолошких компанија и финтек стартапа који долазе у Србију захваљујући доброј локацији, и међународно признатим знањима и вештинама наших људи

Технолошки или ИКТ сектор је постао изузетно важан део друштвеног и економског развоја Србије и биће од кључног значаја за будући развој и економски раст. Отвореност за иновације, спремност за усвајање нових идеја и дигитална трансформација као приоритет, су стубови актуелне Владе Републике Србије, при чему премијерка Ана Брнабић активно учествује у изградњи блиских односа са ИТ индустријом, стартапима и иновативним компанијама у Србији.

Ана Брнабић, председница Владе Републике Србије, рекла је:

Дигитализација и четврта индустријска револуција пружиле су јединствену прилику Србији и њеним грађанима да превазиђу друге земље, посебно у области технологије, иновација, страних директних инвестиција и истраживања и развоја. Способност Србије да привуче водеће технолошке и ФинТех компаније, као што је Пејсенд , доказ је важности  стратешких инвестиција током протеклих неколико година како бисмо развили и јачали технологију и стартап екосистем у Србији.

Фото: Танјуг/ Влада републике Србије, Слободан Миљевић

 

Поред посвећене владе и политичке стабилности, за подршку дигиталној трансформацији Србија има и одличне таленте са светски признатих универзитета и престижних технолошких мултинационалних компанија, стратешку локацију која може истовремено да подржи европске, америчке и азијске операције, као и простор на тржишту за раст и развој технологије.

Циљ Пејсенд је да директно допринесе неким од иновативних технолошких иницијатива на којима се у Србији тренутно ради, укључујући сарадњу са Народном банком Србије на тестирању платних решења и производа за плаћања банака, затим, придруживање Иницијативи Дигитална Србија у изради финтек закона, као и развоју дигиталне економије Србије.

Абдул Абдулкеримов, суоснивач и председник компаније Пејсенд, рекао је:

Као глобални финтек, избор Београда као локације за Паисендово примарно европско технолошко чвориште је била лака одлука, имајући у виду  растућу инфраструктуру и подршку коју Влада Србије пружа за подстицање развоја технологије и стартапа. 

У сарадњи са Владом Србије желимо да помогнемо да се Београд стави на мапу као следећа финтек престоница Европе. Радујемо се што ћемо се етаблирати у Београду и допринети развоју снажне, глобално конкурентне дигиталне економије у Србији.

Циљ Пејсенда је да повећа број запослених у Београду на 100 људи до краја ове године.

О Пејсенду 


Пејсенд је интегрисани глобални екосистем плаћања следеће генерације, који омогућава потрошачима и предузећима да плаћају и шаљу новац на мрежи било где, било како  и у било којој валути. Седиште Пејсенда је у Великој Британији и мисија је да промени начин на који се новац креће широм света. Пејсенд  тренутно подржава рад на више мрежа на глобалном нивоу преко Мастерцард, Виса, Цхина УнионПаy  и локалних АЦХ шема плаћања, пружајући преко 40 метода онлајн плаћања за мала и средња предузећа.

Фото:Јутјуб принтскрин/Paysend

 

Пејсенд може да шаље новац у више од 150 земаља широм света и привукао је 7 милиона корисника на своју платформу. Као интегрисана глобална платформа за плаћање, Пејсенд има сопствену глобалну мрежу банака и међународних и локалних система плаћања и партнерство са највећим међународним картичним системима као што су Виса, Мастерцард и Цхина Унион Паy.

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".