Само дан уочи финала Лиге конференција, у којој се састају италијанска Рома и Фејенорд из Ротердама, на стадону "Еир Албанија" у Тирани, на улицама албанске престонице виђени су ужасни немири.

Виновници хаоса су ултраси оба клуба, јављају албански медији, а на друштвеним мрежама је освануо снимак који можда и најбоље описује ситуацију која влада по целој Тирани и колика је мржња између Албанаца, Римљана и Холанђана.

Видео који долази из баште једног кафића, где је дошло до песничења и жестоког судара групе албанских младића и присталица Фејенорда, најбоље описује "затегнутост" ситуације.

Уједно, више полицајаца је повређено и збринуто у болницу са лакшим повредама после окршаја са хулиганима оба клуба, на неколико локација у граду током читавог дана.

Ултраси нису заобишли ни невине људе у граду, који су се случајно ту нашли. Разлупали су и неколико кола, направили су огромну материјална штета на неколико места куда су прошли хулигани у свом походу.

Како преноси портал "Панорама спорт", група навијача Вучице, која је иначе све време била у пратњи полиције, напала је и зграду премијера Албаније!

Том приликом су се понашали врло агресивно и покушали да униште натписе на њој. Ултраси римског клуба су све време и агресивно реаговали на смернице полиције који је од њих тражила да се суздрже од сукоба са холандским навијачким групама.

Током тог инцидента, повређена су поменута двојица полицајаца који су одмах превезени у болницу да би им се указала медицинска помоћ. Полиција је после неколико минута преузела контролу над ситуацијом, опколила је простор и удаљила италијанске хулигане, који су палицама и чврстим предметима представљали опасност за сваког грађанина који се ту налазио.

Ништа мање опасни нису били ни навијачи Фејенорда, који су на другом крају града били спремни на обрачуна са свима ко им се нађе на путу.

Још један албански медиј извештава да је један 45-годишњи грађанин добио батине од холандских навијача, јер им је добацио "Рома".

Утакмица између Вучице и Фејенорда на програму је од 21 сат.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".