- Сада је већ потпуно јасно свима да ХДЗ није одустао од свог плана да блокира одржавање избора ове јесени, а сада је приволео и своје партнере из СНСД да их подрже у томе. Овај пут то раде тихо. Јавно говоре да су за изборе, а уствари користе све механизме да спрече ЦИК БиХ да дође до новца како би се избори организовали - рекао је Комшић.

Он тврди да Човића у блокади избора и његовим максималистичким законским прохтевима у погледу Изборног закона подржавају поједини високи субјекти међународне заједнице, преноси Клиx.ба.

- Мислим чак да имају подршку шачице одметнутих представника међународне заједнице, а све како би се након одлагања избора опет вратили преговорима о Изборном закону. То су исти људи који без обзира на јавне ставове институција и земаља које представљају већ годинама покушавају да Човићу дају оно што жели. Срећом, они су мањина и неће им успети сплеткарење - сматра Комшић.

Фото: Танјуг/ФЕНА/Хазим Аљовић

 

Он је додао да је апсолутни приоритет свих пробосанских странака да се избори одрже.

- Чини ми се да су се неки успавали, али то не смемо себи да допустимо јер ће последице бити катастрофалне. Одлагање избора само један месец ће вероватно значити и одлагање у недоглед. Морамо сви деловати заједнички према међународној заједници. Ако због Човићевих и Додикових блокада не пребацимо средства већ ове седмице, а не видим како ће то бити могуће, високи представник мора донети одлуку - закључио је Комшић.

Дом народа Парламента БиХ није прихватио на данашњој хитној седници у Сарајеву предлоге захтева и закључка бошњачких делегата да се обезбеди новац за финансирање предстојећих општих избора 2. октобра.

Подршку су ускратили делегати СНСД и ХДЗ.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".