Очекује се да ће британска влада ове седмице објавити дуго очекивани извештај о забавама у Даунинг стриту током забране окупљања уведене због епидемије корона вируса, наводи Ројтерс.


- Нећу да коментаришем нити дајем било какав коментар о извештају док га не добијемо. Искрено говорећи, мислим да тај тренутак није далеко - рекао је новинарима Џонсонов портпарол.

Он је предочио да састанак није био захтев премијера, већ предлог упућен са "званицног нивоа".

У међувремену се огласио бивши Џонсонов саветник Доминик Камингс изјавом да ће доказне фотографије на којима је премијер бити у супротности са доказима о Партигејту које је Џонсон дао полицији и парламенту.

- Свака разумна особа која погледа неке од ових фотографија моћи ће сама да закључи да је премијер очигледно лагао парламент, а можда и полицију. Нема логике у томе да други буду кажњени за тај догађај, али не и премијер - поручио је Камингс, преноси лондонски дневник Гардијан.

Камингс, који је 2020. године поднео оставку на положај у Џонсоновом кабинету, тврди да сведоци имају доказе о кршењу карантина у Даунинг стриту бр. 10 који доказују да је премијер кршио званична епидемиолошка правила и рестрикције.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".