Očekuje se da će britanska vlada ove sedmice objaviti dugo očekivani izveštaj o zabavama u Dauning stritu tokom zabrane okupljanja uvedene zbog epidemije korona virusa, navodi Rojters.


- Neću da komentarišem niti dajem bilo kakav komentar o izveštaju dok ga ne dobijemo. Iskreno govoreći, mislim da taj trenutak nije daleko - rekao je novinarima DŽonsonov portparol.

On je predočio da sastanak nije bio zahtev premijera, već predlog upućen sa "zvanicnog nivoa".

U međuvremenu se oglasio bivši DŽonsonov savetnik Dominik Kamings izjavom da će dokazne fotografije na kojima je premijer biti u suprotnosti sa dokazima o Partigejtu koje je DŽonson dao policiji i parlamentu.

- Svaka razumna osoba koja pogleda neke od ovih fotografija moći će sama da zaključi da je premijer očigledno lagao parlament, a možda i policiju. Nema logike u tome da drugi budu kažnjeni za taj događaj, ali ne i premijer - poručio je Kamings, prenosi londonski dnevnik Gardijan.

Kamings, koji je 2020. godine podneo ostavku na položaj u DŽonsonovom kabinetu, tvrdi da svedoci imaju dokaze o kršenju karantina u Dauning stritu br. 10 koji dokazuju da je premijer kršio zvanična epidemiološka pravila i restrikcije.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".