Чинило се да ће киша заобићи Београд, али вече је донело пљусак уз грмљавину и јак северни ветар који је оборио температуру.

Према прогнози РХМЗ-а среда ће бити најхладнији дан ове седмице. Падавине се још ујутру и пре подне очекују јужније од Саве и Дунава, а после подне и тамо се очекује разведравање.

Време у Београду

Са севера Европе стиже осетно хладнији ваздух и спушта температуру за 10 степени. Јутарња температура биће око 12 степени, највиша до 22, док ће у Београду сутра поново сунчано, али уз јак северни ветар. Највиша температура у престоници биће 21 степен.

Отопљење у четвртак

У четвртак ће већ бити сунчано и мало топлије.

Дневна температура биће 24 степени, али ће јутарња бити само 9. Дан пред викенд биће још топлије са слабим и промењивим ветром, јутарња температура од 6 до 11, а дневна и до 28. подеока.

Временска прогноза за викенд

Топла и сунчана субота је пред нама. После подне и увече на северу и западу променљиво облачно и местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. Ветар у већем делу слаб и променљив, после подне и увече на северу и западу Србије у скретању на умерен и јак северозападни.

Најнижа температура од 8 до 14, а највиша од 28 до 31 степен.

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".