Јасно је да су се током гласања гласови публике и жирија веома разликовали.Констракти 23 земље нису дале ниједан бод, док је 87 поена добола од жирија.  Коннстрактина истинска награда јесу гласови публоике.Европска публика наградила је Консртракту са 225 поена и уједињењењ бивиших југословенских држава. 

Нашу представницу су Хрвати, Црногорци, Словенци, Северни Македонци и Швајцарци наградили са 12 поена, а посебно радује то је публика из региона одлично одреаговала на песму "Ин цорпоре сано". Хрватски и регионални медији нису штедели лепе речи на Констрактин рачун. 

 

 

Народ са простора бивше СФРЈ Великој Британији није дао ни један поен. Твитераш је то лепо приметио, а у свом твиту је ставио и Титову фотографију на којој се "син свих народ и народности" смеје. И то се може тумачити на многе начине.

Српска публика је овако гласала:

ФОТО: Принтскрин

 

 

Хрватска публика је наравно Констракти дала 12 поена. 

ФОТО: Принтскрин

 

 

Црна Гора:

ФОТО: Принтскрин

 

 

Словенци:

ФОТО: Принтскрин

 

 

Северна Македонија:

ФОТО: Принтскрин

 

Као што и Констрактина песма "Ин цорпоре сано" има много значења и вишеслојност која се појачава како се дубље задире у песму, тако се и гласови публике са Балкана могу тумачити на разне начине: политичке, културолошке, психолошке, али стиче се утисак да се стара Југа ујединила бар око једне ствари: 0 поена Сему Рајдеру и Великој Британији. Такође се намеће и питање: да ли се на Евровизији гласа за уметника или саму земљу? Било како било, Констракта је пета, а њена песма се слуша.

(Курир.рс) 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".