Jasno je da su se tokom glasanja glasovi publike i žirija veoma razlikovali.Konstrakti 23 zemlje nisu dale nijedan bod, dok je 87 poena dobola od žirija.  Konnstraktina istinska nagrada jesu glasovi publoike.Evropska publika nagradila je Konsrtraktu sa 225 poena i ujedinjenjenj biviših jugoslovenskih država. 

Našu predstavnicu su Hrvati, Crnogorci, Slovenci, Severni Makedonci i Švajcarci nagradili sa 12 poena, a posebno raduje to je publika iz regiona odlično odreagovala na pesmu "In corpore sano". Hrvatski i regionalni mediji nisu štedeli lepe reči na Konstraktin račun. 

 

 

Narod sa prostora bivše SFRJ Velikoj Britaniji nije dao ni jedan poen. Tviteraš je to lepo primetio, a u svom tvitu je stavio i Titovu fotografiju na kojoj se "sin svih narod i narodnosti" smeje. I to se može tumačiti na mnoge načine.

Srpska publika je ovako glasala:

FOTO: Printskrin

 

 

Hrvatska publika je naravno Konstrakti dala 12 poena. 

FOTO: Printskrin

 

 

Crna Gora:

FOTO: Printskrin

 

 

Slovenci:

FOTO: Printskrin

 

 

Severna Makedonija:

FOTO: Printskrin

 

Kao što i Konstraktina pesma "In corpore sano" ima mnogo značenja i višeslojnost koja se pojačava kako se dublje zadire u pesmu, tako se i glasovi publike sa Balkana mogu tumačiti na razne načine: političke, kulturološke, psihološke, ali stiče se utisak da se stara Juga ujedinila bar oko jedne stvari: 0 poena Semu Rajderu i Velikoj Britaniji. Takođe se nameće i pitanje: da li se na Evroviziji glasa za umetnika ili samu zemlju? Bilo kako bilo, Konstrakta je peta, a njena pesma se sluša.

(Kurir.rs) 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".