Тик Ток нас свакодневно засипа различитим тренди начинима за што брже и једноставније шминкање, но многи мејк уп артисти се са овим не би сложили, а ретко који би заиста и применили у свом раду са клијентима.

Ипак, постоји доста савета који долазе директно од самих професионалаца и који апсолутно могу променити вашу рутину шминкања на боље.

Истражили смо најбоље ТикТок трикове за шминкање које су make up артисти одобрили.

Наношење ајлајнера помоћу увијача за трепавице

Како би вам корен горњих трепавица изгледао тамније и истакнутије, потребно је да на овом делу премажете мало ајлајнера. Трик добија сасвим нов ниво једноставности ако за ово искористи увијач за трепавице.

На горњи, унутрашњи, део увијача нанесите ајлајнер за очи па га онда добро притисните на капак приликом увијања трепавице. На тај начин оцртаће вам се равна линија тик уз корен трепавица коју накнадно подешавате ајлајнером.

 

@yoyoiziah

Eyeliner hacks require more steps, so practice, practice, practice! #beautyhacks #tiktokpartner #eyelinerhacks @tiktok ♬ original sound - Jay Iziah

 

Наношење маскаре од врха трепавица

За ефекат густих и равномерно премазаних трепавица потребно је пратити три корака.

1. Крените са аплицирањем маскаре само при врху трепавица

2. Наставите да премазујете од средине ка врху

3. За крај обухватите корен трепавица и извлачите четкицу до врха

 

@mirellabelle

How to make your lashes look like falsies without falsies 👀✨ #beautyhacks #beautytips #fyp #foryou #makeup ♬ original sound - Mirella Bernal

 

Густина предње линије косе 

Желите да вам предња линија косе изгледа гушће? У овом клипу, користи се ајлајнер да појача боју својих предњих власи (посебно за лепши изглед када их скупе назад у реп), али make up артисти за овај трик најчешће користе сенке за очи и пудер за обрве.

Све што треба да урадите јесте да загладите косу на позади, како би уз помоћ сенке (у нијанси ваше косе) и четкице за ношење пудера додали боје вашој претходној линији ситнијих власи.

 

@chrisellelim

How I fix my receding hairline (forehead) with makeup! My trick when I pull back my hair! #makeuphacks #getthelook #makeup #beauty #asmr #beautyhacks ♬ BDASH Breathe - BDash

 

Наношење руменила пре пудера

Ово је трик за постизање природне блиставости коже. Make up артисти обожавају овај трик јер захтева јако мало времена. У видео клипу девојка наноси издашну количину руменила на образе и чело, а потом аплицира мању количину пудера преко, и на крају све нежно утрља сунђером.

Као што се може видети, крајњи резултат је блистав, сјајан и свеж изглед лица.

"Бров лифт" техника

Нису вам потребне никакве козметичке процедуре за изглед подигнутих обрва, већ сасвим једноставан трик. Очешљајте обрве на горе, затим оловком попуните ретка подручја, па преко тога пређите воском или гелом.