Статуа овог Аргентинца и по многима најбољег фудбалера који је бранио боје "грађана" откривена је на десету годишњицу његовог чувеног гола.

Наиме, тог 13. маја 2012. године, Манчестер сити је победио Квинс Парк Ренџерс голом у 94. минуту и тако освојио своју трећу титулу у историји. Стрелац гола био је управо Серхио Кун Агуеро.

Реакција Тонија Кроса

На Твитеру се повела полемика о томе да ли лик са статуе више подсећа на Агуера или Тонија Кроса, а поводом тога се огласио и славни немачки везњак. 

Наиме, Крос је на свом Твитер профилу уз фотографију статуе питао да ли су сигурни да је то Серхио Агуеро. 

Подсетимо, Агуеро је за Манчестер сити одиграо 390 мечева у свим такмичењима и постигао 260 голова. Поред тога, уписао је и 73 асистенције. 

Он је тек трећи фудбалер Ситија који је имао ту част да његова статуа стоји испред стадиона Етихад. Пре њега, статуу су добили само Венсан Компани и Давид Силва. 

У јуну 2021, након десет година, напустио је Манчестер Сити и као слободан играч, прешао је у Барселону, са којом је потписао двогодишњи уговор. Нажалост, крајем прошле године донео је одлуку о пензионисању, услед срчаних проблема. 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".