Statua ovog Argentinca i po mnogima najboljeg fudbalera koji je branio boje "građana" otkrivena je na desetu godišnjicu njegovog čuvenog gola.

Naime, tog 13. maja 2012. godine, Mančester siti je pobedio Kvins Park Rendžers golom u 94. minutu i tako osvojio svoju treću titulu u istoriji. Strelac gola bio je upravo Serhio Kun Aguero.

Reakcija Tonija Krosa

Na Tviteru se povela polemika o tome da li lik sa statue više podseća na Aguera ili Tonija Krosa, a povodom toga se oglasio i slavni nemački veznjak. 

Naime, Kros je na svom Tviter profilu uz fotografiju statue pitao da li su sigurni da je to Serhio Aguero. 

Podsetimo, Aguero je za Mančester siti odigrao 390 mečeva u svim takmičenjima i postigao 260 golova. Pored toga, upisao je i 73 asistencije. 

On je tek treći fudbaler Sitija koji je imao tu čast da njegova statua stoji ispred stadiona Etihad. Pre njega, statuu su dobili samo Vensan Kompani i David Silva. 

U junu 2021, nakon deset godina, napustio je Mančester Siti i kao slobodan igrač, prešao je u Barselonu, sa kojom je potpisao dvogodišnji ugovor. Nažalost, krajem prošle godine doneo je odluku o penzionisanju, usled srčanih problema. 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".