Лист "Експресен" је то објавио на основу календара рада шведског парламента.

„У понедељак ће премијер сазвати седницу владе на којој ће бити донета историјска одлука. Одмах после састанка биће поднета апликација за пријем у НАТО, уколико се не догоди нешто непредвиђено“, наводи овај лист.

Ванредна седница парламента већ је сазвана за понедељак, наводи се у чланку. Такође се истиче да ће шведска влада у петак објавити извештај о безбедности после почетка руске војне операције у Украјини, а партија премијера, социјал-демократе, ће изнети свој став о чланству у Алијанси у недељу, наводи лист.

Подсетимо, портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова недавно је изјавила да је Русија упозорила Финску и Шведску на последице њиховог уласка у НАТО.

- Брисел, под окриљем Сједињених Америчких Држава, одавно увлачи споменуте земље у своју структуру. Ту нема ничег новог. Друга ствар, ако они буду ишли овим путем то ће променити геополитичку ситуацију у Европи, у непосредној близини наше земље. Сва упозорења смо дали и јавно и путем билатералних канала. Они то знају, неће имати чему да се чуде, о свему су обавештени - рекла је Захарова телевизији „Росија 24“.

(Спутњик)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".