Након што је четири недеље била трезна, почела је раније да се буди са осећајем освежења, ређе је жудела за масном храном и више пута је вежбала ујутру после буђења. 

Поделивши своје искуство на Инстаграму, признала је да је две недеље у месецу била у изолацији код куће због заразе корона вирусом, што је мало олакшало ствари.

- Занимљиво је да нисам имала никакву жељу за пићем ни у једном тренутку кад сам била код куће, поготово кад ми је било лоше... Једноставно не пијем код куће па ни не размишљам о томе - написала је докторка.

- Неколико пута када смо изашли на оброк или с пријатељима у почетку сам се осећала мало 'јадно' (изостављено), али то се убрзо решило и открила сам да заправо више уживам у храни - објаснила је.

Најзначајније промене догодиле су се ујутру, а осећала је и мању надутост после јела.

- Откад је прошло тих месец дана дефинитивно двапут размислим пре него што попијем пиће и ако се одлучим да нешто попијем - мој максимум је два пића. Дефинитивно верујем да је слободан месец био одлична прилика за ресетовање и планирам то поново да учиним - додала је.

Доктори кажу да апстиненција од алкохола само на месец дана повећава концентрацију и способност доношења одлука, а такође смањује ризик од проблема са менталним здрављем, укључујући тескобу и депресију. Истраживања показују да тело започиње процес детоксикације 12 сати после последњег алкохолног пића, а после четири недеље се стабилизује ниво шећера у крви.

Шта очекивати ​​када престанете да пијете алкохол

Унутар 12-24 сата: Почиње детоксикација и нормализује се шећер у крви. Током тог раздобља можете да осетите симптоме одвикавања укључујући знојење, анксиозност, депресију и несаницу.

Унутар једне недеље: квалитет сна требала би да се побољша и требало би да имате више енергије и да се боље осећате. 

Унутар две недеље: Можете почети да губите сувишне килограме захваљујући избегавању скривених калорија у алкохолу.

Унутар три до четири недеље: стабилизује се крвни притисак.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".