Према народном веровању, уколико вас засврби леви длан, сигурно ћете добити неки новац, а уколико вас сврби десни, даћете новац.

Сујеверје је другачије и зависи који вас длан сврби. Оно каже да је свраб везан за новчани добитак и, у зависности од левог или десног длана, ви ћете добити или изгубити новац. Ако је десни длан, онда ћете добити новац, док леви означава трошак.

Фото: Профимедиа

 

Десни длан који сврби може имати неколико значења везаних за срећу, лутрију и новац, а може бити и знак потенцијалних здравствених проблема. Специфичности зависе од фактора као што су култура, пол, па чак и извор веровања.

Каже се да не ваља чешати леви длан уколико сврби, већ да треба длан да трљате о косу и кажете: “Колико длака, толико пара”, како бисте добили што више новца.

Фото: Профимедиа

 

Постоје и медицинска објашњења која кажу да је свраб повезан са енергијом у вашим рукама. Лева рука означава могућност, док десна активност. Лева рука значи да ће вам се нешто појавити у животу и за то ћете морати да дате новац. Десна рука је активна и ако вас сврби, онда енергија у ствари излази и замењује се новцем који долази.

Да би вас длан мање сврбео треба да га протрљате о неку дрвену површину. Енергија ће се тада пренети на дрво.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".