У време Осимовог селекторског мандата, Пикси је био део југословенске репрезентације која је учествовала на Светском првенству 1990. године у Италији.

"Плави" су стигли до четвртфинала, где их је зауставила Аргентина предвођена легендарним Дијегом Армандом Марадоном. Након 0:0 у регуларном делу и продужецима, "Гаучоси" су славили у пенал-серији са 3:2.

Плава "десетка" се на 14. Светском првенству прославила головима против Шпаније у осмини финала. Погодак након чувеног "лажњака" којим је послао Мартина Васкеза на траву и гол из слободног ударца и данас се препричавају.

О легендарном Шваби са Грбавице, Стојковић има само речи хвале.

- Искрено саучешће породици. Прилично ме је погодила вест о његовом одласку. Оставио је дубок траг у мојој играчкој каријери. Имали смо супер сарадњу. Мундијал у Италији и све што смо тамо доживели остаће у посебном сећању. Памтићу га као интелигентног човека и фудбалског стратега који је имао сјајну интиуцију. Ивица Осим је био једно од најзначајнијих фудбалских имена некадашње Југославије и тако ће остати упамћен. Нека му је вечна слава - рекао је Драган Стојковић.

 

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".