Тај случај и његово име се још провлаче по медијима, јер Кардиф и Нант воде судску битку око новца, који је велшки клуб већ уплатио француском на име обештећења (око 17 милиона евра) и тражи да се тај новац врати, што Нант одбија.

Кардиф је сада отишао и корак даље. Поднео је захтев за компензацију због испадања из Премијер лиге те сезоне, израчунавши да га је то коштало око 80 милиона фунти (95 милиона евра).

Клуб тражи да компензацију плати – Нант, који је, сматрају у Кардифу, одговоран за Салину смрт, јер је лет те кобне ноћи, 21. јануара 2019. године, организовао играчев агент, Вили Мекеј, у име Нанта.

Фото: АП

 

Кардиф је сезону 2018/2019 завршио само два бода испод Брајтона, који је остао у лиги, а клуб сматра да би Салини голови донели разлику и били кључни за спас.

О захтеву/тужби Кардифа за компензацију расправљаће Суд за спортску арбитражу у Лозани (ЦАС). Кардиф сматра да има основа за тужбу јер указују на пример Карлоса Тевеса и Хавијера Маскерана из 2007. године.

Тада је процењено да је Вест Хем прекршио правило о власништву треће стране, односно клуб није платио обештећење њиховом клубу, већ њиховој агенцији када је потписао уговор са Аргентинцима, који су им помогли да избегну испадање у сезони 2006/2007.

Шефилд јунајтед, који је испао из лиге, тражио је одузимање бодова Вест Хему, али је на крају договорено да Вест Хем плати компензацију од око 26,5 милиона фунти.

(Б92)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".