U vreme Osimovog selektorskog mandata, Piksi je bio deo jugoslovenske reprezentacije koja je učestvovala na Svetskom prvenstvu 1990. godine u Italiji.

"Plavi" su stigli do četvrtfinala, gde ih je zaustavila Argentina predvođena legendarnim Dijegom Armandom Maradonom. Nakon 0:0 u regularnom delu i produžecima, "Gaučosi" su slavili u penal-seriji sa 3:2.

Plava "desetka" se na 14. Svetskom prvenstvu proslavila golovima protiv Španije u osmini finala. Pogodak nakon čuvenog "lažnjaka" kojim je poslao Martina Vaskeza na travu i gol iz slobodnog udarca i danas se prepričavaju.

O legendarnom Švabi sa Grbavice, Stojković ima samo reči hvale.

- Iskreno saučešće porodici. Prilično me je pogodila vest o njegovom odlasku. Ostavio je dubok trag u mojoj igračkoj karijeri. Imali smo super saradnju. Mundijal u Italiji i sve što smo tamo doživeli ostaće u posebnom sećanju. Pamtiću ga kao inteligentnog čoveka i fudbalskog stratega koji je imao sjajnu intiuciju. Ivica Osim je bio jedno od najznačajnijih fudbalskih imena nekadašnje Jugoslavije i tako će ostati upamćen. Neka mu je večna slava - rekao je Dragan Stojković.

 

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".