Приказ у Батајници садржао је динамични и статични део. На небу и тлу приказивани су летови авиона и хеликоптера, симулације акција, падобрански десанти. На тлу је био организован тактичко-технички збор наоружања, возила и војне опреме у оквиру ког су грађани могли да виде понос наше војске и наменске индустрије. То се односи и на најсавременије пешадијско наоружање и опрему - пушке, снајпере, митраљезе, ракетне бацаче...

У приказу моћи оружаних снага учествовала је и елита наше војске - 63. падобранска и 72. специјална бригада, као и делови осталих бригада копнене војске. Шира јавност први пут је могла да види борбене дронове, конструисане у сарадњи са Кином, као и више десетина домаћих борбених система који су развијени у нашој земљи.

Фото: З. Јовановић

 

 

Почетак приказа обележило је полетање авијације Војске Србије.

Приказани су "Лазар" како дејствује дању и ноћу топом од 30 мм, као и хеликоптери "Ми-8" и "Ми-17" који превозе тимове специјалних снага ВС. Виђен је хеликоптерски десант падобранаца ВС, а онда су тимови специјалних снага заузели положај за напад.

Њима помаже и роботизоване платформе "мали милош", а приказан је и ракетни систем "корнет".

Хеликоптери "Ми-35" обезбеђују услове за извлачење припадника специјалних тимова путем хеликоптера "Ми-17", а дужина ужета којим хеликоптери извлаче повређене је 40 метара и уз помоћ њега се могу извући и до 10 повређених.

Фото: З. Јовановић

 

 

Дејствује јуришна и ловачка авијација

Супер "галеб Г4" дејствује по непријатељским положајима. "Орлови" пружају подршку. Приказани су "ПАСАРС" и хаубице "Нора-52" коју су спремни да дејствују.

Припадници легендарне 63. падобранске бригаде извели су класичан и специјалан десант из хеликоптера "Ми-17".

Војници Војске Србије који су били на обуци у Кини погодили су системом ФК-3 циљ на удаљености од 97 километара.

(Новости)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".